14 abril de 2022 a les 19:23

Previsió meteorològica: cap a l’estabilitat primaveral

Pendents de l’allunyament de la pertorbació, que va portar pluges brutes molts minses ahir, dimecres, avui, i els propers dies festius de Setmana Santa, el temps tendirà clarament a l’estabilitat primaveral, entesa com a la manca de precipitacions i al predomini del sol i les bones temperatures. Avui, al cel, encara li costarà ensenyar-nos el seu blau i ara al matí encara serà entre poc i bastant ennuvolat de bandes de núvols alts i mitjans que aniran a menys a la tarda.

Però, ràpidament, les clarianes aniran guanyant la partida del cel i el sol podrà lluir molt més. Una falca anticiclònica regalarà bonança i ambient càlid. La gran diferència pels propers dies amb el temps que vam tenir fins a dia d’ahir serà que les temperatures màximes pujaran dia a dia. No serà cap gran pujada, ni serà una pujada que es mantindrà molts dies a la banda alta, però com que el sol serà el protagonista l’ambient plàcid i suau es farà senyor de la situació.

La primera aproximació a l’estabilitat serà avui, que ja remuntarem ben bé 5 o 6 graus a la temperatura màxima a ple dia respecte a ahir. Les temperatures aniran clarament cap amunt, i fins demà passat anirem augmentant graus al termòmetre i ens plantarem a dissabte amb una màxima propera als 25 graus, o fins i tot, podrem passar-ne. Diumenge i dilluns de Pasqua només tindrem una petita reculada tèrmica però res que faci témer la bona arrencada que haurem iniciat cap a terrenys més dignes d’abril primaveral suau i de mànigues curtes en el vestir diari.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.