5 desembre de 2019 a les 18:23

Previsió meteorològica: cap a variables d’estabilitat

La setmana passada vam acabar informant que es preparava una regada important. Dèiem: «Tot això esperant que els primers dies de desembre ens portin una mica més de moguda: potser una bona regada de llevant que s’entreveu a mitjan setmana».

I la meteorologia ens ha regalat aquest meteor amb escreix, però amb la mesura necessària per a no fer desperfectes. Aquest episodi ha portat 80 litres per metre quadrat a la Bisbal. I potser augmentarà el registre perquè, en el moment de tancar l’edició de la notícia, encara estava precipitant.

I ara es prepara un relaxament atmosfèric. Un descans a tot el sobreesforç energètic que el cel ha fet servir per ploure tant. Amb el Daró ple i amb la sensació de la feina ben feta, hem d’esperar una estabilització meteorològica clara. La previsió ens fa predir un cap de setmana llarg sense pluja. Un afluixament del temporal de llevant. I un augment, dia a dia, de les temperatures tant a ple dia, com de nit. Les altes pressions tornaran a governar el cel uns dies i deixaran sortir el Sol i la bonança ens acompanyarà.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.