17 febrer de 2023 a les 8:43

Previsió meteorològica: cap de setmana amb regust primaveral

Tenim un final de setmana amb regust primaveral. I és que l’anticicló, que ha portat la batuta de l’atmosfera dels últims dies, es referma i reforça la seva la seva llei de temps encalmat i monòton.

Els mapes isobàrics són clars i ens anuncien una gran àrea d’altes pressions, propera als 1030hPa, que aquest cap de setmana acosta més el seu centre d’acció a casa nostra, i això no suposa cap impediment per anunciar un cap de setmana d’absoluta calma i amb temperatures que podran pujar, sobretot al migdia, i pintaran les jornades amb molta suavitat tèrmica.

Així doncs, la previsió ens fa parlar de nits que podran ser poc fredes a la nostra població. Temperatures mínimes que difícilment podran baixar dels zero graus, amb matins que despertaran les jornades amb mínimes boirines. I temperatures màximes que passaran dels 15 graus, acostant-se als 20. I el cel no tindrà cap impediment per fer previsió de protagonisme absolut del sol.

I la setmana que ve la començarem amb les mateixes variables, els mapes ens tenen preparat un canvi de tendència brusc, per ser més fred i més plujós. Això seria, a partir de mitjan setmana, i encara és aviat per concretar. Però semblaria que acostant-se el final de l’hivern es voldria afanyar a demostrar les seves habilitats. Aquest cap de setmana però, passarà el revés, la primavera ens recordarà que està molt a prop d’entrar al joc del cel.