11 maig de 2018 a les 19:20

Previsió meteorològica: cap de setmana amb un canvi de temps

Com si el temps sabés que el cap de setmana és el temps d’esplai més preuat de les jornades que ens proposa la setmana, comencen dos dies que complauran a tothom. Un dissabte amb Sol al matí i pluja a la tarda i nit. I un diumenge una mica més tranquil, tot i que amb la inestabilitat típica del mes de maig. Els mapes isobàrics dibuixen un front que escombrarà demà, dissabte, el principat d’oest a est i del qual cal esperar la màxima productivitat de cara a la tarda i nit, sobretot.

Així doncs, després d’un divendres amb Sol radiant i màniga curta, demà dissabte tornarà tocar a agafar el paraigües i a posar-se alguna peça més d’abric. Al matí no cal esperar pluja però ja s’anirà notant l’arribada de núvols. I, entrada la tarda, el canvi serà destacable i la pluja passarà a ser protagonista, ben bé fins ben entrada la nit de dissabte. A la Bisbal, es podran recollir entre 10-15 litres per metre quadrat. I cal preveure que les temperatures siguin fresques un cop immersos en l’episodi.

S’ha de dir que comarques com la Cerdanya, el Ripollés, el Berguedà, Osona i, en general tot el Pirineu i Prepirineu, seran les comarques que rebran acumulacions més importants de pluja. I seran ruixats amb aparell elèctric, molt intensos i amb possibilitat de calamarsa o pedra.

Diumenge la situació encara serà de pluja, però més residual. Al matí estarà acabant de creuar el front i encara podrà ploure però, de cares a la tarda, la inestabilitat tornarà a deixar el dubte al cel. Acabant tot l’episodi, quedarà de guàrdia l’aire de tramuntana que refrescarà l’ambient, tot esperant una lleugera millora del cel de cares a la propera setmana.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.