1 març de 2024 a les 11:42

Previsió meteorològica: cap de setmana amb una mica de tot

El cap de setmana, que coincidirà amb els primers dies del mes de març d’enguany, a la nostra població es presenta variable i canviant, però a la banda fresca. El refranyer popular ens explica que durant el mes de març el sol comença a escalfar i a més podem gaudir de més hores d’insolació, i ja notem molta més comfortabilitat tèrmica. La frase feta que ens ho explica ho deixa ben clar: “El sol de març porta refredats”. I és que l’escalfor del sol es fa més agradable però de seguida, quedant el dia ennuvolat o durant les hores de la jornada abans de la sortida o després de la seva posta, l’ambient es fa més fred. Així doncs, durant el tercer mes de l’any és molt comú que sigui una època de contrastos a les temperatures que poden portar conseqüències a la salut.

I aquest cap de setmana es comportarà tal com hem descrit: serà fresc i canviant, però amb sensacions de temperatura pre-primaverals, sobretot durant les estones que el sol podrà lluir. Comencem parlant d’avui divendres, que tindrem al cel les restes del pas d’un front que està acabant d’escombrar el nostre territori i que no portarà cap conseqüència pluviomètrica. Demà, dissabte, i diumenge, alternarem sol i núvols amb una matinada-matí de diumenge que portarà alguna pluja escassa.

La tendència a les temperatures és que no seran gaire càlides. Seran a la banda freda, sense ser cap cosa extraordinària. Les temperatures del cap de setmana es mouran properes als 4-5ºC graus mínims, als 15-16ºC màxims.

I acabarem de la manera que començàvem, amb un refrany popular, que aquesta vegada serà per relacionar el mes de març que ha començat ventós, amb l’abril que potser serà plujós. I això el refranyer popular ho diu d’aquesta manera: “Març ventós i abril plujós, fan el maig florit i formós”. Esperem que sigui així.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.