12 abril de 2024 a les 16:19

Previsió meteorològica: cap de setmana de calor

Tornem a repetir jugada. El cap de setmana segon del mes d’abril serà càlid, igual que l’anterior. Potser una mica més càlid i tot. L’anterior cap de setmana va ser càlid degut a la bombolla càlida que emergia de terres més meridionals, però la nuvolositat que portava associada no el va fer especialment radiant. Aquest cap de setmana serà càlid i asolellat, sense núvols. Molt radiant.

Aquesta setmana hem tingut un lleuger respir inestable, fresc i plujós. Va ser el passat dimarts. Un dia que va portar 5.3 litres i va ser el dia amb la temperatura màxima més baixa de la setmana bisbalenca, que va ser de 17.6ºC. Per temperatura màxima més alta és la que tindrem durant el cap de setmana. La temperatura més baixa de la setmana, a la nostra població bisbalenca, va ser la mínima del dimecres que va quedar a 2.6ºC. Estem vivint una primavera en tota essència: contrastos tèrmics, dies inestables amb núvols i dies més asolellats. La meteorologia sap que estem a l’equinocci càlid. I aquest cap de setmana farà un repunt calorós important.

Els propers dies de final de setmana tindrem temperatures amb comportament de juny. Tant en superfície com en alçada els mapes ens dibuixen anomalies superiors pel què seria habitual per aquesta època de l’any. I això es veurà reflectit en un cap de setmana de sol i calor, amb només algun núvol dispers.

Així doncs, avui divendres tindrem sol, demà dissabte tindrem sol i diumenge tindrem sol. Sol i calor. Només algun núvol dispers, gens important voldrà prendre el protagonisme del sol que farà que el cap de setmana sigui radiant. La notícia és que dia a dia el termòmetre pujarà i anirem dels 25-26ºC d’avui divendres, als 27-28ºC demà dissabte, als 30ºC (o algun més) de diumenge. El segon cap de setmana d’abril tindrà comportament plenament estival: màniga curta a punt!

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.