6 juliol de 2018 a les 20:07

Previsió meteorològica: cap de setmana de calor i algunes tempestes

Avança el calendari imparable, amb sensacions de calor però sense estridències. L’estiu s’està mostrant dòcil i de bon viure. I seguirà en la mateixa dinàmica, al menys durant el cap de setmana perquè, a partir de dilluns, el termòmetre pujarà amb contundència.

Tant dissabte com diumenge seran dies càlids però amb reserves. Es podrien dividir les dues jornades per la meitat: i es trobarà que els matins seran bàsicament assolellats i les tardes, més la de dissabte que la de diumenge, podrien ser tempestuoses. Cal dir que les tempestes seran més a l’interior del territori gironí i no tant a les nostrades contrades baix empordaneses. En tot cas, les tardes podran ser protagonitzades per alguna nuvolada o ruixat a la Bisbal. Diumenge el risc seria menor.

I entrada la propera setmana la calor augmentarà. Ja s’ha passat calor aquests últims dies i més que en passarem la propera setmana perquè tenim el primer intent d’onada de calor preparat per actuar. I això serà a partir de dilluns i durarà bona part de la setmana. El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una massa d’aire molt càlid que provinent del nord d’Àfrica i això farà que el termòmetre pugi als nivells més alts de temperatura de l’any.

Curiosament , la calor forta arriba coincidint els dies que la Terra travessarà el seu afeli i es posarà en el punt anual més allunyat del Sol. L’òrbita el·líptica que dibuixa el planeta al voltant del Sol produeix aquest fenomen tan curiós. Però no és la proximitat al Sol el que fa pujar la temperatura de la Terra sinó la inclinació del seu eix de rotació respecte al Sol.

Davant de l’augment de la temperatura dels propers dies es pot visitar la web de la Generalitat de Catalunya i seguir els consells que us proposen: a través d’aquest enllaç.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.