5 abril de 2024 a les 13:13

Previsió meteorològica: cap de setmana de calor

Som davant dels primers dies de calor de l’any. De moment només calor de primavera, però aquest cap de setmana serà prou important com per monopolitzar el titular meteorològic.
Les temperatures càlides no vindran amb un cel absolutament asolellat perquè esperem ambient amb alguns núvols prims i matins emboirats. Això serà la combinació que tindrem a l’atmosfera amb la nova situació del sud, que portarà temperatures a l’alça i ambient tèrbol de pols sahariana.
El nou episodi mantindrà les tres properes jornades de la setmana amb cel variable i amb calitja que posarà els termòmetres amb sensacions pre-estivals en tota regla. El vent del sud que serà el motor de la nova situació, a estones es podrà notar moderat, sobretot avui, divendres. I la calitja tornarà a deixar el cel amb colors marronosos i farà que la sensació càlida sigui més acusada.
Així doncs, avui, divendres, esperem que el termòmetre bisbalenc màxim arribi proper als 25ºC, demà dissabte podrà tornar a desafiar els 25ºC o passar-lo algun grau, i diumenge es moderarà una mica. Tot això, amb unes temperatures mínimes de l’ordre dels 10-12ºC.
Després del cap de setmana esperem que es moderi la calor, amb un descens que posarà l’ambient a la ratlla normal per l’època.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.