7 juny de 2024 a les 9:00

Previsió meteorològica: cap de setmana de dues cares

El cap de setmana que tenim per davant tindrà dues cares ben clares: la calor per avui divendres i per demà. I la inestabilitat, amb ruixats per diumenge. I tot això vindrà després de la setmana que anem deixant, que ens ha portat la primera entrada càlida en tota regla, i ens ha deixat un dijous amb calor d’estiu amb majúscules.

Les temperatures màximes aquesta setmana s’han anat enfilant dia rera dia, sense aturador. Segons el Servei Meterològic de Catalunya, les temperatures màximes d’aquesta setmana a la nostra població bisbalenca van començar amb 27.1ºC el dilluns. I després van seguir els 26.5ºC de dimarts, els 30.2ºC de dimecres i els 32.6ºC d’ahir dijous. Avui no esperem tanta temperatura però els nostres cossos quasi notaran la mateixa: avui, divendres, optem a 30ºC màxims. I demà dissabte potser algun grau menys. Per diumenge sí que tindríem una devallada més destacable que ens posaria a valors d’uns 25ºC màxims.

La notícia d’aquests dies han estat les temperatures, i també ho serà fins demà, dissabte. L’altra notícia seran els ruixats que tindrem a partir de diumenge. Perquè els mapes isobàrics previsionals ens dibuixen com la bombolla càlida que estem vivint es transforma amb baixa tèrmica. I això ens aquesta època de l’any que ens trobem es tradueix amb ruixats.

Així doncs, no podem prometre un diumenge estable perquè tindrem ruixats que seran més probables entre el migdia i la tarda. I aquesta previsió ens vindrà després d’un divendres encalitjat, amb núvols prims, i un dissabte amb núvols més destacables. A partir de diumenge l’atmosfera es mantindria en aquesta dinàmia inestable i tornarem a parlar de ruixats que dia sí dia també ens visitaran a la nostra població.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.