31 gener de 2020 a les 16:33

Previsió meteorològica: cap de setmana de la Candelera

El cap de setmana es presenta amb un titular indiscutible a la meteorologia: ambient primaveral, poc fred. Deixem enrere una setmana que hem rebut la visita de cues de front molt desgastades que han donat nuvolositat alta i mitjana al cel. No gaires notícies més per una setmana de meteorologia moderada.

Els últims dies s’han assemblat molt els uns amb els altres: només han diferit perquè de mica en mica el termòmetre ha anat repuntant a llindars més alts. I avui, divendres, està acabant de creuar un front, un altre front. Però és que demà, dissabte, en creuarà un altre amb molt poques conseqüències a la nostra població. De fet, tan poques conseqüències que pràcticament no impedirà que el Sol pugui lluir bastantes estones i deixi el termòmetre passant dels 15 graus al migdia.

Diumenge podrà pujar una mica més el termòmetre, tot i que es preveu un dia menys radiant. La temperatura màxima de diumenge podria ser molt propera als 20ºC. Noticiable que diumenge és la Candelera i la dita popular ho diu molt clar: “Si la Candelera riu l’hivern és viu”. Atenció doncs, que els refranys populars, sense ser ciència certa, tenen un grau de seguretat molt elevat.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.