3 juliol de 2020 a les 20:37

Previsió meteorològica: cap de setmana de millora meteorològica

A la zona nord-oriental catalana, quan falta una estabilització després del pas d’una línia frontal activa, o quan cal una moderació del mercuri que comença a pujar coincidint amb les jornades més càlides de l’any, el meteor que ens ajuda més arriba del nord, en forma de ventilació fresca i seca: és la nostra amiga tramuntana. La nostra aliada en la seguretat meteorològica. Quan bufa la Tramuntana amb ganes i entra amb disputa amb algun altre possible escenari atmosfèric és claríssim que guanya la partida el vent del nord. Ferm, fidel, actuant amb convicció, és el camí meteorològic cap a un nou escenari diferent.

Avui, divendres, hem notat una clara desinflada dels termòmetres i els ruixats i la Tramuntana en són la causa. Estem gaudint de valors molt menys càlids dels que a mitjan setmana vam tenir. Segons l’estació del SMC, el dimecres vam tenir 31ºC de temperatura màxima i avui en prou feines arribarem als 25ºC. Per demà dissabte i per diumenge podrem notar un augment moderat dels valors però sempre amb el context agradable de la Tramuntana. No tindrem un cap de setmana de calor intensa, ni de xafogor, però per contrapartida sí que serà bàsicament assolellat.

Així doncs, demà dissabte, al matí la fresca a l’ambient serà ben evident i possiblement encara quedi algun núvol residual de l’últim episodi de ruixats i tempestes. Després, de mica en mica, el Sol s’imposarà amb l’ajuda de l’aire de Tramuntana que esvairà tot indici de nuvolada. L’ambient serà càlid però moderat amb una temperatura màxima d’estiu de luxe que no arribarà als 30 graus. Diumenge la temperatura podrà pujar una mica més i l’estabilitat es farà més evident.

*Aquesta previsió meteorològica ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.