8 març de 2024 a les 7:34

Previsió meteorològica: cap de setmana de paraigües

Avui, divendres, fa exactament catorze anys, estàvem immersos a una de les nevades més importants que es recordaran a Catalunya, i concretament a la nostra zona nord-oriental catalana. A la Bisbal, es van comptabilitzar 40 centímetres de neu, amb moments de forta tempesta que fins i tot portava associada llamps i trons. Una efemèride que recordarem molts anys tant pel seu grau d’intensitat, com pel grau d’afectació a la població i als danys que va causar sobretot a les infraestructures elèctriques.
I aquest cap de setmana també es presenta amb una bona efemèride, tenint en compte la gran sequera que arrosseguem. Avui i demà, sobretot, esperem una bona regada a nivell de tot Catalunya. I això és molt bona notícia. El resum del cap de setmana que tindrem serà que la pluja haurà sabut ploure i que haurà fet una molt bona regada.
Així doncs, avui, divendres comencem la jornada mentre ens està creuant un front que aquesta matinada ha deixat ruixats a la nostra població. Són pluges que han avançat de sud-oest a nord-est i que encara es mantindran una estona aquest matí. Durant la tarda pararà i tindrem un moment de pausa tot esperant la segona tongada de pluja per demà, dissabte.
Demà, dissabte, tots els mapes indiquen una jornada que podrà ser emplujada quasi del matí al vespre. I el paraigües serà una eina molt important per sortir al carrer. Tindrem un dia de pluja com fa molt temps no teníem. I això farà que la jornada sigui amb sensacions més fredes. Per temperatures, avui, divendres, ens mourem amb una forquilla que anirà dels 5ºC als 17ºC. Demà, dissabte, no tindrem tanta suavitat i anirem dels 6-7ºC, als 14- 15ºC.
Pel què fa a litres que podrem acumular a la nostra població bisbalenca, es fa difícil de precisar perquè cada model de previsió interpreta la situació de diferent manera. Però, més o menys, estem parlant que podrem acumular entre 25-40 litres en tot l’episodi distribuïts quasi tots demà, dissabte. I això ens fa estar d’enhorabona perquè fa temps que no teníem un temporal tan bo que regués a tot el país.
I per diumenge quedaria la part post-frontal, i això ens fa pensar que encara podríem tenir algun ruixat de més mal predir en horari i intensitat. Però com que seria la part residual seria poc important.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.