19 maig de 2023 a les 10:31

Previsió meteorològica: cap de setmana de pluja

El pronòstic pel cap de setmana ens fa parlar d’inestabilitat i algun ruixat. El final de setmana que tindrem serà amb poques estones de sol, que anirà molt car de veure, amb força nuvolositat i amb temperatures fresques.

Avui, divendres, tindrem un dia gris, amb molta nuvolositat i gens assolellat. Un dia de pluja que es podrà presentar a qualsevol moment, però més probablement l’episodi començarà a mig matí. Al final del dia no esperem un gran acumulat pluviomètric perquè haurà plogut uns 5 litres per metre quadrat. Un dia que la temperatura quedarà curta per l’efecte de la poca insolació, tot i això no serà molt freda, i com a temperatura màxima no aspirem a gaire més dels 18ºC.

Demà dissabte tornarem a tenir una jornada molt ennuvolada. I tornem a preveure pluja. L’horari pluviomètric podrà tenir una petita treva durant una estona matinal. Però ens despertarem amb plugims de poc protagonisme per la poca acumulació. Durant el dia seguirem a la mercè del cel, però fins al vespre no tornarem a tenir l’aixeta del cel oberta.

Al final del dia, pocs litres: entre 5 i 10 litres per metre quadrat, que acumularem als d’avui divendres. La temperatura quedarà una mica més fresca que avui i com a molt arribarem als 15-16ºC, amb molt poca amplitud tèrmica perquè la temperatura mínima serà de l’ordre dels 10-12ºC.

I seguirem diumenge amb un ambient molt favorable a nous ruixats. Ja durant la matinada hi haurà la major probabilitat, però seran plugims que deixaran un dia molt ennuvolat amb la temperatura a la banda fresca.

La bona notícia és que comencem un nou episodi, amb el que coincidirà el començament de la nova setmana, de ruixats i pluja, amb inestabilitat que ens regarà el territori bisbalenc.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.