7 abril de 2018 a les 13:33

Previsió meteorològica: cap de setmana de primavera, canviant i variable

L’atmosfera no s’estabilitza. El cel segueix variable i canviant. I les precipitacions, aquest cap de setmana, voldran prendre protagonisme. Res extraordinari. És la primavera.

El cel, ja dijous, començava a donar indicis de canvi i les nuvolades provinents de ponent que van anar guanyant terreny durant la tarda donaven pistes de com serà la previsió meteorològica pel cap de setmana.

A diferència dels últims dies que han estat marcats per l’ambient estable i bastant càlid a causa del vent del sud, aquest cap de setmana arriba una nova pertorbació que sembla que tindrà la part més activa durant la nit de dissabte a diumenge, i portarà a un diumenge molt incert i plujós, a causa del gir de vents cap a llevant que portarà molta més inestabilitat i acumulació de pluja bastant important a la zona empordanesa.

Així doncs, un nou cap de setmana de primavera tradicional canviant, amb celatges i paisatges dignes de foto, amb estones de clarianes però moltes més estones de pluja.

Les temperatures també seran notícia per ser poc càlides. Fins i tot, la nevada a cotes mitjanes tornarà a ser important. La primavera amb regust hivernal obligarà a tornar-se a abrigar.

I tot plegat servirà per obrir la caixa dels trons: aquesta dinàmica al cel podrà acompanyar ben bé fins dijous, tenint un nou episodi de pluja dimecres que tornaria a acumular molta pluja.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.
*Foto: Xevi Codolà