11 novembre de 2022 a les 15:54

Previsió meteorològica: cap de setmana estable

El titular és clar i ens explica amb quatre paraules com serà el cap de setmana bisbalenc. No tenim gaire més notícies meteorològiques: l’estabilitat, amb temperatures, que quedaran a la banda mitja, serà la dinàmica del cel de la Bisbal, pels dies del final de la setmana. I de la possibilitat de pluja acumulativa en tornarem a quedar al marge. Serà una nova oportunitat perduda perquè avui divendres i demà dissabte una DANA (una Depressió Aïllada a Nivells Alts, o el que és el mateix un embossament d’aire fred) portarà un gran temporal de pluja al sud-est peninsular. Afectarà sobretot al País Valencià i a les Illes Balears, i de retruc també a les Terres de l’Ebre. A la Bisbal, només podem aspirar a algun ruixat per avui divendres a la tarda-vespre, i poca cosa més.

No esperem un cap de setmana radiant. Però demà, dissabte, serà el dia amb més presència de l’astre rei. Per temperatures i sensacions serà un cap de setmana frescot, sense ser meritori a considerar-se fred. Tindrem circulació de vents, entre fluixos i moderats, del primer quadrant, entre tramuntana i gregal, i això és sempre senyal d’ambient menys càlid a la nostra població.

Així doncs, per demà, dissabte, previsió de sol amb el pas d’algun núvol poc important. Les temperatures previstes aniran dels 10-12 graus mínims als quasi 20 màxims. I per diumenge quedarà la jornada una mica més ennuvolada, sobretot la segona part del dia, amb possibilitat d’algun petit ruixat a la tarda i amb temperatures que podran ser una mica més baixes. La bona notícia és que sembla que es comença a trencar la tendència a l’estabilitat per la propera setmana i ja podrem preparar nous escenaris més favorables a la pluviometria.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.