25 juliol de 2020 a les 1:09

Previsió meteorològica: cap de setmana estable

Ha passat una setmana moderadament càlida, amb màximes de 32.1ºC dilluns, 31.5ºC dimarts, 32.5ºC, 31.7ºC dijous i 32.8ºC, ahir, divendres, segons l’estació del Servei Meteorològic. I, ahir, divendres ens vam plantar a la tarda amb una nuvolada potent que prometia moguda plujosa estival.

I com sol passar al juliol, les tempestes són fortes i espectaculars, molt intenses, més a l’interior de les nostres comarques i residuals arribant a les nostres contrades més litorals. El moment de la redacció de la previsió l’episodi només ha precipitat quatre gotes mal comptades. Però amb poques hores canviarà la dinàmica i el Sol sortirà tan o més fort. Molt normal per ser una tarda de juliol: un patró molt típic estival. I aquest cap de setmana serà així.

Si alguna cosa podem agrair a la situació de tempestes de la tarda d’ahir, divendres, és que un cop hagin passat la temperatura es moderarà. Tot i que en el primer moment del xàfec encara mantindrem la forta xafogor. Així doncs, i fa dies que no ho podíem dir, respirarem una mica més i la nit serà fresca.

El cel, clar i poc ennuvolat, tornarà a ser garantia d’un gran cap de setmana de remuntada de termòmetres de 30-32ºC previstos al migdia i 17-19ºC a les nits. No gaire res més per comentar. La notícia ve de cares a la propera setmana, que s’acosta amb previsió de calor amb majúscules. Preparem-nos perquè l’estiu vol ensenyar les seves cartes.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.