24 febrer de 2023 a les 10:18

Previsió meteorològica: cap de setmana fred amb restes d’inestabilitat

A l’anterior edició, que feia referència a la previsió del cap de setmana passat diem que tindríem un cap de setmana primaveral. I els 23ºC graus màxims que es van assolir el diumenge passat en són la prova més clara. Aquest cap de setmana anunciarem l’altre extrem: el termòmetre bisbalenc aparcarà les bones sensacions primaverals i prioritzarà les inclemències hivernals.

De com s’organitzarà tot plegat en tindrà la culpa una pertorbació que ens està acabant de creuar avui divendres al matí, i que durant la nit ha donat quatre gotes. Ahir vam tenir un dia amb molts núvols i poca pluja. I avui ens despertem amb restes d’inestabilitat residual. No ha estat un gran temporal i menys si enfoquem el punt de mira a la nostra població bisbalenca. Així doncs, aquest matí de divendres la nuvolositat ja marxant encara deixarà un moment de possibles quatre gotes. Però res més. Avui podrem remuntar algun grau al termòmetre màxim i quedarem propers als 15ºC.

Demà, dissabte, tindrem un dia gris. Ens estarà passant la part post-frontal de la pertorbació, la part inestable que farà diana justament a la nostra zona nord-oriental catalana, on hi vivim els bisbalencs. I això és sinònim de ruixats amb horari bastant incert, però que segurament es donaran de tarda. Les temperatures seran menys agradables i quedaran properes als 10ºC, baixant respecte a les que es donaran avui divendres.

I diumenge no farà net i encara mantindrem molta nuvolositat. I a la tarda l’aire entre gregal i tramuntana ens portarà una nova injecció freda que de cara a dilluns ens farà començar la nova setmana amb fred de ple hivern i pendents d’un nou intent de veure i viure una situació de neu a la nostra població.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.