18 novembre de 2022 a les 9:28

Previsió meteorològica: cap de setmana fred

Avui, finalment, podem parlar del cap de setmana que marcarà el punt d’inflexió entre la temporada suau i la freda: entre la tardor descafeïnada i l’hivern autèntic. I això obrirà el peatge de la fred i ja ho notarem amb contundència, sense preàmbuls, com si l’atmosfera volgués recuperar el temps perdut els últims mesos.

I és que ens plantarem de ple a l’ambient d’hivern avançat, amb el que serà el factor més important del canvi, que seran les temperatures que baixaran en picat. De precipitacions, a la Bisbal n’esperem, però cal matisar que seran en forma de ruixats convectius que podran ser intensos a estones puntuals, i sobretot a partir de mig matí d’avui divendres i durant la tarda.

Avui esperem un dia que a mesura que vagi avançant anirem notant l’entrada d’aire fred que amb el pas de les hores es farà més efectiva. Les clarianes matineres desapareixeran ràpidament per deixar el cel en mode ruixat i per deixar el cel cobert per la resta de dia. I això vol dir que a partir del migdia la inestabilitat serà la tònica dominant. La tramuntana també es deixarà notar. I tot plegat deixarà la jornada en mode hivernal total, amb temperatura que no podrà pujar més dels escassos 15ºC, quan aquesta setmana hem parlat de valors màxims propers als 25ºC a la nostra població.

La jornada de dissabte podrà ser més freda que avui divendres. Possiblement podrem veure alguna ullada de sol però no serà suficient per escalfar l’ambient i tornarem a tenir un dia d’hivern autèntic. El vent del nord es deixarà sentir i això augmentarà la sensació poc confortable. La temperatura màxima no podrà pujar gaire més dels 13-14ºC. Però, la davallada la notarem en la temperatura mínima que es plantarà propera als 5ºC.

I per diumenge, un altre sistema frontal ennuvolarà el dia, i ni la fred ni la tramuntana ens abandonaran. Començant la nova setmana podrem gaudir de l’alegria de veure la serralada pirinenca ben nevada a partir de cota 1500m, i també quedarem preparats pel que serà una nova inestabilització del nostre cel bisbalenc.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.