5 març de 2021 a les 18:22

Previsió meteorològica: cap de setmana fresc, poc assolellat i amb algun plugim

Amb la mirada posada al nou cap de setmana que ens suggereix el calendari, la previsió meteorològica no es presenta gaire dolenta, però amb condicionants que no la faran radiantment esplèndida.

Venim d’una setmana de cels bruts, enterbolits, marronosos, entelats, ennuvolats, emboirats, encapotats, empolsimats, enrarits,  amb pol·lució i gens assolellats. Una setmana amb nivells d’aire pur molt mancats i amb celatges dominats per partícules sòlides de pols sahariana amb diàmetre no més gran de 10 centèsimes parts d’un mil·límetre: les conegudes PM10. Aquesta vegada, la pol·lució ha estat provocada per partícules de pols que ens arriben de terres més meridionals, en concret del desert del Sàhara. Tot i que en un episodi així també s’hi ajunta la contaminació que antropològicament fem els humans amb els mitjans de transport, la indústria i les fonts d’energia, i això ha portat males visibilitats, exteriors bruts i, sobretot, ambients de mal respirar.  La foto adjunta a la previsió és ben clara: el sol ha estat un bé meteorològic escàs aquesta última setmana.

Avui, divendres, ja podem dir que la invasió sahariana està arribant al final i, de mica en mica, l’ambient anirà quedant net. Però primer haurem de passar el peatge d’algun plugim que coincidint amb el final de l’episodi i essent el moment de més partícules al cel, anirà acompanyat d’aigua bruta. Així doncs, partint d’aquesta premissa, avui esperem algun plugim a la tarda. Serà poca cosa i amb pluja bruta. Mantindrem la visibilitat dolenta, els núvols, la humitat alta i les boires matineres que es podran repetir durant el cap de setmana. Les temperatures seran fresques per l’efecte de la manca d’insolació. I el moviment al cel serà de núvols demà dissabte i amb algun plugim diumenge. I, pel que fa a la qualitat de l’aire, hem d’esperar que millori gradualment i això implicarà que, coincidint amb el final de la setmana, ja podrem respirar aire una mica més net i pur.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.