23 febrer de 2024 a les 9:12

Previsió meteorològica: cap de setmana inestable i amb fred hivernal

Estem d’enhorabona perquè l’hivern entès com els dies que fa més fred l’any, i que encara no hem notat, podem dir que és el que notarem els propers dies. La meteorologia trencarà la monotonia de les altes pressions, dels últims mesos i es posarà en mode dinàmic i inestable.
A la nostra població bisbalenca, comencem avui divendres amb ruixats i ambient més fresc. La nit ha estat bastant ennuvolada i el vent de sud, sud-oest que ha empès el gruix del canvi de temps,va fer que ahir els termòmetres s’enfilessin, i avui ens fa començar el dia amb pluja. Avui també serà important la baixada de les temperatures perquè els 9.7ºC
de mínima i els 21ºC de màxima d’ahir dijous avui aniran a la baixa, i ens mourem amb una forquilla de temperatures que anirà dels escassos 4-5ºC mínims, als 10-12ºC màxims. I això ja serà un bon descens, com fa dies que no notàvem. Avui també serà un dia molt inestable, amb possibilitat de ruixats a qualsevol hora. Fareu bé de portar un paraigua quan sortiu al carrer.
Per demà, dissabte, ja haurà entrat tot el gruix de l’aire fred i això farà que les temperatures puguin encara baixar una mica més, augmentant una mica més la sensació de fred. I això suposarà anar dels 4-5ºC mínims als 14-15ºC màxims, amb un dia que tornarà a ser molt inestable, amb risc d’algun xàfec tempestuós amb possibilitat de calabruix, sobretot durant el matí.
Pel diumenge, esperem que l’atmosfera s’estabilitzi però el dia quedarà molt ennuvolat, amb un dia que serà una mica més suau, però sense pluja. I la setmana que ve seguirà la dinàmica freda i inestable.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.