4 març de 2022 a les 17:58

Previsió meteorològica: cap de setmana insegur i fred

Després d’un intent fallit de precipitació, que ja sabíem que no resoldria la sequera que estem vivint, només va aconseguir ploure 1 litre aquí, a la Bisbal. Va ser el primer trencament de la dinàmica monòtona. Va ser una visió efímera d’aigua del cel, que el vespre de dimecres ens va regalar. Va ser un regal amb sensació de poca cosa.

Avui, divendres, comencem la jornada amb la segona temptativa de pluja, que ja ahir a la tarda-vespre es va posar en mode on. Un segon front que tampoc ens farà ploure, malauradament. A la nostra zona nord-oriental catalana, la nova situació ens portarà fred. Avui ja notarem una mica més de fred que els últims dies. I a mesura que el dia vagi avançant començarem a notar-ho més. No tindrem la confortabilitat tèrmica que ens ha acostumat aquest hivern descafeïnat. I un altre meteor entrarà al joc de la meteorologia d’avui: la tramuntana, que bufarà entre feble i moderada. I a tot això hi podem sumar el cel que tindrà més núvols que sol, i ja tindríem el divendres explicat.

Demà, dissabte, parlarem del que pot semblar una paraula comodí: la previsió demana la paraula inseguretat. La jornada es planteja variable, insegura i amb ruixats que podran portar tempestes associades i podran ser més probables a la tarda. Sense sol i amb pluja l’ambient quedarà fred. No serà un dia gaire radiant i en prou feines podrem arribar als 14 graus màxims.

I diumenge es guardarà encara una mica d’energia meteorològica, tot i que serà el dia amb menys moviment. L’últim dia de la setmana serà ennuvolat i fred, sense descartar algun ruixat però, en principi, donarà menys de si que el dissabte. I mica en mica, la propera setmana anirem recuperant la temperatura sense deixar els núvols.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.