26 maig de 2023 a les 11:43

Previsió meteorològica: cap de setmana més càlid i amb més predomini del sol

Des que l’embossament d’aire fred es decidís a creuar el nostre petit territori bisbalenc han passat uns quants dies. I això ha portat una última setmana molt variable, però amb poca acumulació de pluja. I, justament, ahir mateix va coincidir amb la jornada més inestable de la setmana i va ser perquè vam tenir la pertorbació amb la posició més propera a nosaltres. I a partir d’avui, la baixa viatjarà de nord-est cap a sud-oest, sortint de posicions properes a casa nostra i marxant fins a zones més occidentals, quasi a l’Oceà Atlàntic. I això ens donarà un respir a la inseguretat i a les pluges. I donarà també, un increment de les temperatures per l’efecte de l’escalfor del sol de maig.

Així doncs, el cap de setmana es planteja amb temps molt més estable. Estabilitat que no tindrà condicionants. Avui divendres, ja comencem el dia amb protagonisme de l’astre rei, i amb aire fresc de gregal. I és que el dia serà amb cel serè o poc ennuvolat i això, després del dia gris que va fer ahir, farà que hi hagi una recuperació de les temperatures que encara es farà més evident durant demà. Avui esperem que el sol pugui escalfar fins a passar dels 25ºC. I augmentarem ben bé 4-5 graus respecte a ahir que només vam poder arribar als 20.9ºC, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

Per demà, dissabte, el discurs serà quasi igual que per avui. La diferència la trobarem amb l’increment més evident de les temperatures. I això tant ho notarem amb la temperatura mínima com en la màxima. La forquilla quedarà entre els 15ºC mínims i els 28ºC màxims. Per diumenge, potser tindrem algun núvol prim però sense més conseqüència. I alguns mapes ens mantenen la inestabilitat de tarda per acabar el mes de maig, amb les tardes que per la propera setmana podrien ser altra vegada amb ruixats convectius.

Així doncs, estabilització notable de l’atmosfera, coincidint amb el cap de setmana i coincidint després de la petita regada que ens ha fet els últims dies: un cap de setmana radiant i primaveral.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.