27 juliol de 2018 a les 19:07

Previsió meteorològica: cap de setmana plàcid amb calor

Arribats a l’últim cap de setmana de juliol, la Bisbal podrà gaudir d’un dissabte i un diumenge plàcids i amb calor. L’astre rei lluirà imponent sense impediments.

Aquest titular que serveix per definir la meteorologia dels dos propers dies, també serveix com a explicació de l’episodi. Si calgués fer algun comentari més, costaria però es podria explicar que el termòmetre recularà lleugerament: però difícilment es notarà. La Bisbal ja ve d’un divendres que ha estat el dia de calor més important del que portem d’any. Fins i tot, hi havia l’avís per calor del Meteocat de color taronja, indicant un perill alt -de quatre sobre sis- que la temperatura fos extrema. I així ha estat perquè la temperatura màxima que s’ha assolit, segons l’estació del SMC, ha estat 35.7ºC!

Però la notícia, aquest cap de setmana, no cal buscar-la tant en el cel proper: s’ha de buscar més enllà: estem d’enhorabona perquè la meteorologia escassa de núvols permetrà observar l’eclipsi de Lluna més llarg del segle XXI. Una cita al cel que segur que no passarà inadvertida als curiosos i aficionats a l’astronomia. La tonalitat vermellosa que agafarà el satèl·lit i que fa que se l’anomeni “Lluna de sang” és perquè l’atmosfera terrestre desvia la llum del Sol i anul.la els blaus prioritzant els components lumínics vermells que finalment són reflectits al satèl·lit. Un espectacle per gaudir-ne.

De nit, la Lluna vermella. i de dia, el Sol calent ratllant els 33ºC. El cap de setmana tindrà a tothom entretingut les vint-i-quatre hores. I la setmana propera, més calor!

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.