1 octubre de 2021 a les 18:15

Previsió meteorològica: cap de setmana poc assolellat, càlid i amb acabament plujós

El cap de setmana vindrà marcat amb temperatures que remuntaran, a partir de l’intent que han tingut els darrers dos dies d’assemblar-se a variables de tardor. Dissabte i diumenge les sensacions ambientals seran a la banda càlida, tant per temperatures mínimes com per màximes. El dissabte tocarem sostre amb 25ºC o fins i tot algun grau més,  i diumenge quedarem pràcticament a la mateixa línia amb molta nuvolositat i precipitacions.

Pel que fa a l’estat del cel,  si hem de globalitzar, els núvols no deixaran lluir gaire el sol. Dissabte, el matí serà més assolellat i ràpidament, a partir del migdia, els intervals de núvols alts i prims aniran marcant la tendència al cel per transportar-nos a un diumenge que prepararà l’atmosfera pel pas d’un front que escombrarà el territori català de ponent a llevant. I, com que estem a l’est de la geografia catalana, a la Bisbal podrem parlar de temps incert diumenge, amb nuvolades més productives de cara a la tarda-vespre-nit i començament del dilluns. El nou episodi de precipitacions podrà venir amb ruixats moderats que podran acumular entre els 10-20 litres a casa nostra. Serà pluja de tardor d’anar fent.

Aquest canvi de situació, serà el punt d’inflexió que la meteorologia necessita per transportar-nos directament a la tardor. Perquè la nova setmana es presentarà amb sensacions més fredes i precipitacions: la combinació màgica que els manuals de meteorologia ens expliquen quan arribem a aquestes dates equinoccials.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.