17 maig de 2024 a les 15:37

Previsió meteorològica: cap de setmana primaveral

En el mateix context atmosfèric dels últims dies, que ha dirigit l’embossament d’aire fred ancorat a la nostra latitud i basculant amb petits moviments diaris, es mourà la meteorologia del cap de setmana bisbalenc. Tindrem dies encara poc càlids, amb temperatures per sota del que tocaria per l’època i variabilitat, amb moments d’inestabilitat, i també amb moments de clarianes i sol. Tot plegat, en un context plenament primaveral.

Així doncs, partim d’un divendres que comença bastant asolellat i ràpidament, a migdia, les nuvolades prendran el cel i posaran en risc de ruixats la nostra població bisbalenca. No esperem un dia completament ennuvolat i per això, les estones de sol l’ambient es farà càlid, però les nuvolades el deixaran fresc, poc radiant. El termòmetre anirà dels 9-10ºC graus mínims, als 20-22ºC màxims.

Per demà dissabte esperem també un dia variable, amb sol i inestabilitat de diferent distribució. Demà la possibilitat d’algun petit ruixat podrà ser durant el matí i fins a primera hora de la tarda. Seran ruixats molt petits, i a partir de llavors, esperem que el dia es faci més asolellat, o amb algun núvol escàs. Les temperatures seran molt semblants a les d’avui divendres.

I diumenge tornarem a mantenir la variabilitat però no esperem cap ruixat. En tot cas, el dia serà amb nuvolositat canviant alternant-se amb ullades de sol. Per temperatures estarem a la mateixa línia de divendres i dissabte, amb potser l’augment d’algun grau més.

Voler treure l’entrellat del cel futur, en un context de mes de maig amb un embossament d’aire fred incansable, és molt agosarat si busquem un grau de precisió absolut. Però si entenem que hem de preveure meteorologia variable i canviant, vol dir que estem amb la certesa d’haver comprès el temps previst. Perquè els propers dies tindrem la primavera en tota la seva essència al nostre servei. I durarà ben bé fins quasi a finals de la pròxima setmana.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.