22 gener de 2021 a les 17:51

Previsió meteorològica: cel canviant amb temperatures fredes

|

L’arc de Sant Martí del cel d’avui, divendres al matí, a títol de regal, ja era el presagi de la jornada que ens preparava la meteorologia. Un nou dia d’atmosfera canviant, amb risc de ruixats forts i ventades. Tot això, amb el preàmbul del garbí que ha bufat fort i insistent des d’ahir a la tarda i durant tota la nit, arribant a un pic de 62,60 km/h aquest mateix matí mateix.  

Temps variable que aquesta última setmana ha vingut explicat per fronts atlàntics que s’han cuidat de fer baixar i pujar el termòmetre al ritme del seu pas a casa nostra. Ha implicat moments amb molta nuvolositat canviant, així com també moments de cels blaus i assolellats moguts pel vent de sud o sud-oest, depenent del moment.

Arrenca un cap de setmana que tornarà a ser irregular i capritxós. A ritme de la marxa del front d’avui i l’arribada d’un altre demà a la tarda-vespre. I com ho notarem al dia a dia? Doncs, primer, hem d’esperar un dissabte que començarà més fred i no podrà ser tan càlid al migdia. El termòmetre es mourà a raó dels quasi zero graus al matí als 15 graus al migdia. Temps més fred que els últims dies. I el dia serà encara amb vent de garbí insistent i amb intervals de núvols que ben entrada la tarda -(quasi al vespre i probablement durant la nit) podran tornar a portar algun ruixat. Diumenge el sol podrà lluir més, tot i que no serà gaire efectiu i amb prou feines arribarem als 12 graus de confortabilitat. La setmana que ve seguirà la tònica de temps variable.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.