20 març de 2020 a les 18:12

Previsió meteorològica: cel ennuvolat darrera la finestra

La meteorologia es torna important quan podem fer vida social al carrer i quan ens dediquem a viure intensament l’alegria del dia a dia. El Sol anima, com a mediterranis que som, i els núvols i la pluja ens atueixen. Lluny de poder gaudir de l’entorn, la meteorologia aquests dies passa segon terme. Ens trobem davant d’una situació sense precedents: una pandèmia provocada pel Covid-19, a nivell mundial està portant el planeta Terra al col·lapse.

És per això que potser no és tan important saber si els dies seran simpàtics o seran antipàtics. El que sí que és important, i ho és molt, és el fet de confinar-se a casa i esperar que passi el perill. El moment ho demana, evitem sortir al carrer i segur que d’aquí pocs dies podrem viure l’alegria de l’estiu i estarem prenent el Sol a la platja.

De moment, des de darrera la finestra, veurem arribar núvols tot el cap de setmana. Serà una pertorbació que farà el ronso a la zona del Golf de Cadis i que pujarà una mica de latitud. Això impulsarà un flux de llevant que aquí, a la Bisbal, només deixarà els dies grisos i gens assolellats. Aquesta situació farà ploure a zones més al sud del principat. De fred no se n’espera gaire, només la falta de l’astre rei podrà portar una mica de  de sensació de fresca. De cares a la propera setmana podrien baixar les temperatures.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.