22 març de 2024 a les 8:31

Previsió meteorològica: cel més clar i normalització de les temperatures

Amb la primavera ben disposada, aquesta setmana que es va acabant, passarà per ser molt càlida i amb celatges molt enrarits per culpa de la pols sahariana. Això ha suposat uns dies pocs definits, amb estats del cel enterbolits i ambient marronós. Fins i tot, dimarts a la tarda les quatre gotes que van caure van deixar-ho tot ben brut.
I ara, es disposen uns nous dies de cap de setmana amb retirada de la bombolla càlida i de la pols sahariana que porta associada. I partint d’aquesta previsió, hem d’esperar celatges més clars i normalització de les temperatures que baixaran i es posaran a nivell baix.
Així doncs, per avui, poques novetats. Avui, dia del Mercat del Ram encara es planteja molt suau, amb núvols prims. Serà el dia més poc fred i càlid de la setmana. I això serà tant ara al matí, com al migdia perquè ens mourem amb un forquilla de temperatures que anirà dels 10ºC graus als quasi 24ºC.
Demà, dissabte, potser tindrem algun núvol més i la temperatura baixarà algun grau. Això serà el més destacable. Tot i això algun model ens marca algun plugim per la tarda. Res destacable, ni important.
I diumenge el termòmetre seguirà la devallada: serà el titular de la previsió de l’últim dia de la setmana. Els termòmetres es posaran a to per la data de calendari i això suposarà que baixin algun grau per normalitzar l’ambient exageradament càlid de les últimes jornades.
I pel començament de la Setmana Santa, la tendència serà clara cap a la normalització de les temperatures. Deixarem enrera la calor poc normal que ha fet els últims dies i ens posarem en valors més propers a la mitjana climàtica. I ja de cara al dimarts la previsió ens fa pensar amb precipitacions que podrien deixar un dia molt inestable, deixant les jornades següents amb variabilitat molt destacable.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.