27 agost de 2021 a les 19:37

Previsió meteorològica: contrastos de finals d’agost

Havent passat una setmana molt variable, avui, divendres, i durant el cap de setmana, la meteorologia es torna a posar tranquil.la i càlida, a la Bisbal.

Dimarts ens vam despertar amb un ruixat matiner de 7mm. Feia temps que no vèiem tants litres del cel junts però només va servir per refrescar l’ambient una mica. Al migdia de seguida el sol va fer pujar la temperatura . Dimecres acomiadàvem el dia amb quatre gotes mal comptades que en prou feines van acumular mig litre del cel: un final d’enclusa que en el procés d’acabament de la seva energia va venir a parar a la nostra població. Ahir, dijous, la calor va tornar a ser la protagonista de la jornada i l’ambient càlid va posar el termòmetre a 31ºC sense pluja.

I avui, divendres, tot i haver començat ennuvolats, i durant tot el cap de setmana, gaudirem de tres dies de temps estable en tota regla: tant pel que fa a temperatures mínimes com màximes. Tots tres dies seran molt semblants, anirem dels quasi 20ºC mínims als 30-32ºC màxims. Sense més explicació que sol i calor, amb un afebliment del termòmetre diumenge però que encara permetrà gaudir de l’ambient d’estiu.

Entrada la propera setmana, el cel es posarà en mode variable. I curiosament, serà conseqüència de la situació sinòptica que haurà portat el cap de setmana d’estiu. A partir de dilluns l’anticicló pujarà de latitud, consolidarà el bon temps a l’Europa més septentrional i ens desestabilitzarà la nostra atmosfera bisbalenca i la disposarà a rebre precipitacions, que encara és aviat per concretar. Contrastos de finals d’agost: mica en mica el sol va debilitant la seva acció deixant pas a meteorologia més variable i fresca.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.