12 novembre de 2021 a les 16:47

Previsió meteorològica: de la pertorbació Blas a l’estiuet de Sant Martí

Agraïts al primer temporal de pluja de la tardor, que ha estat el primer d’aquesta temporada i l’Agència Estatal de Meteorologia ha batejat amb el nom de Blas, reiniciem uns dies de temps més estable i coincidiran amb el cap setmana. I coincideixen també amb el què la meteorologia popular té catalogat com un període de descans atmosfèric: l’estiuet de sant Martí.

El cap de setmana, que avui, divendres, es disposa a començar, tindrà factors de tardor en tota regla: ambient i vegetació exterior molla per l’efecte de les pluges de la setmana que han acumulat quasi 50mm, fulles d’arbres caducs caigudes, a causa de l’última tramuntanada, tot fent una catifa groguenca i marronosa, i més confortabilitat tèrmica amb l’obertura de clarianes i més escalf del sol. Tot plegat, un panorama molt de novembre.

Avui, divendres, encara estarem dins del radi d’acció inestable de la pertorbació mediterrània Blas i no podem dir que no plourà. Serà un dia bastant ennuvolat amb risc d’algun ruixat, encara que seria feble en cas de produir-se.

El cap de setmana serà amb temps tranquil i amb més clarianes. I això pot portar temperatures una mica més altes durant les jornades. L’estiuet de sant Martí ens regalarà un cap de setmana amb molta bonança a la Bisbal, amb temperatures que de dia podran passar dels 15 graus. Però sempre recordant que estem a la tardor i les previsions s’han d’anar seguint molt de prop.

De moment, i mirant mapes a mig termini, la fred sembla bastant garantida. Aprofitem la bonança dels propers dies!

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.