3 maig de 2024 a les 8:45

Previsió meteorològica: de la pluja a l’estabilitat transitòria

Encara amb ressaca de l’última glopada d’aire fred que ahir dijous ens va tornar a regalar ruixats convectius, avui divendres el dia començarà amb sensació freda que ràpidament es podrà moderar perquè podrem tenir més protagonisme del sol que els últims dies. I és que avui esperem que de bon matí el termòmetre baixi fins quasi els 5ºC i a migdia pugui arribar als 20ºC.
Avui, després de les últimes jornades plujoses, la sensació de dia radiant es farà més evident perquè el dia es desperta pràcticament asolellat. La bona notícia és l’acumulat de pluja de l’episodi que hem viscut a la nostra població bisbalenca, que ha aconseguit acumular al voltant de 70 litres distribuïts des de dissabte passat fins a la tarda d’ahir dijous. Un període que ha servit per regar el nostre territori bisbalenc, amb l’avantatge que el sol no ha pogut lluir gaire i això ha permès que tota la pluja caiguda no s’evaporés abans de poder-se aprofitar. Avui divendres no esperem que plogui. Tot i això, durant la tarda podran créixer nuvolades amenaçadores.
I amb aquesta mateixa previsió de ruixats desapareixent i temperatures màximes a l’alça, viurem el cap de setmana. De nuvolades en tindrem, però no n’esperem pluja. Demà, dissabte, ja podrem pujar algun grau més tant per temperatura mínima com màxima, i ja passarem dels 20ºC. I diumenge podrem tenir encara una mica més d’augment i ratllarem
els 25ºC.
Per dilluns i els dies següents tornem a parlar d’una nova tongada de pluviometria favorable que ens farà tornar a estar amb els paraigües a punt.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.