9 novembre de 2018 a les 18:35

Previsió meteorològica: de la pluja a l’estiuet de Sant Martí

Avui divendres acomiadem una nova línia frontal que s’ha cuidat d’escombrar d’oest a est el territori català i ha deixat ruixats a arreu. Aquí, a La Bisbal, les dades del Servei Meteorològic de Catalunya ens diuen que han plogut 26 litres per metre quadrat. I mica en mica, amb núvols al cel, ha anat marxant aquest episodi que no ha suposat temperatures gens fredes,, tot i que l’ambient de tardor és ben evident als carrers de la ciutat.

Arriba un nou cap de setmana, aquesta vegada amb efemèride meteorològica inclosa: l’estiuet de Sant Martí. Uns dies que al voltant de l’11 de novembre, data que marca el santoral català com a dia del sant en qüestió i que acostuma a passar que la meteorologia es relaxa i s’estabilitza, fins i tot amb temperatures a la banda més càlida.

Doncs, potser per casualitat, i coincidint amb que diumenge és sant Martí, la previsió va encaminada en aquest sentit. Passarem del paraigües d’avui divendres, al cel enterbolit de demà dissabte, a causa del pas d’un front escarransit, i acabarem la setmana amb una dinàmica de dia assolellat i més càlid. I, tot i que la tardor avança cap a l’hivern, i això és indiscutible, la pauta amb què començarem la propera setmana també serà de temperatures poc fredes i poca definició al cel. 

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.