6 novembre de 2020 a les 16:47

Previsió meteorològica: de la pluja al sol

Que el divendres hagi quedat marcat pel cel cobert amb precipitació ja és senyal del que ens portarà la meteorologia les properes hores i dies. La tardor, mica en mica, va entrant a l’ambient bisbalenc i ja en notem els efectes amb la irregularitat en el cel i les temperatures més fresques. Aquest cap de setmana tindrà aquestes dues vessants: termòmetre amb valors poc càlids i variabilitat. Passarem de la pluja al Sol, però sempre amb temperatures poc altes.

Estem davant de la típica previsió meteorològica de tardor de la pluja de demà dissabte, a l’obertura de clarianes de diumenge. I com anirà ordenat tot això?

Començarem amb un dissabte amb pluja. Però serà pluja mandrosa, pluja de temps inestable, amb el cel que potser molt ennuvolat, però variable. Això serà bàsicament durant el matí i tampoc no hem de descartar algun xàfec moderat. En principi, no esperem omplir pluviòmetres. Com a molt esperem entre 5 i 10 litres. De mica en mica, i sense descartar que pugui ploure durant la tarda, les clarianes aniran guanyant terreny, fins a diumenge que el Sol serà més protagonista del cel. Per temperatures esperem un dissabte amb una forquilla tèrmica que anirà dels 18 graus de màxima als 10 de mínima, i un diumenge que podrien pujar una mica més les temperatures gràcies a l’acció de l’astre rei.

El diumenge podria començar encara amb inèrcia de l’episodi de pluja de dissabte i això pot veure’s reflectit amb possibilitat de núvols baixos que ràpidament donaran pas al Sol que ja agafarà el timó del rumb meteorològic de la propera setmana.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.