12 gener de 2024 a les 10:16

Previsió meteorològica: de l’obertura de clarianes al temps tranquil

Avui comencem a explicar la previsió contents perquè les últimes hores hem pogut veure ploure a la nostra població bisbalenca, i l’atmosfera s’ha posat en mode hivern en tota regla. Al voltant de 10 litres, entre la tarda de dimecres i ahir, dijous, que algú pot pensar que són escassos però que ens fa començar el 2024 una mica esperançats perquè ja tenim els pluviòmetres treballant des de principi d’any.

Ara ens disposem a passar un cap de setmana que tindrà les variables típiques de l’estabilització de l’atmosfera típica i clàssica. La pertorbació ja s’ha acabat i s’allunyarà cap a zones del mediterrani més oriental i en aquest procés anirem tenint els dies que falten per acabar la setmana.

Avui, divendres, esperem un canvi radical que es materialitzarà amb molt més domini del sol i l’obertura de clarianes. Encara tindrem una mica de ventilació de tramuntana. I les temperatures al migdia seran més agradables, però el matí serà bastant fred. La forquilla de temperatures anirà dels quasi 0ºC mínims, als quasi 14ºC màxims.

Demà, dissabte, encara notarem més la suavitat al migdia i la temperatura màxima podrà pujar algun grau. El matí podrà ser igual de fred que avui, divendres. I ens despertarem amb possibilitat de boirines o núvols baixos estratificats que ajudaran a que el temps es torni tranquil i plàcid. I diumenge tindrem més íntervals de núvols que no ens portaran cap inconvenient plujós.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.