10 agost de 2018 a les 19:04

Previsió meteorològica: de l’onada de calor a la fresca

La foto és de la tarda de dijous mirant cap a Les Gavarres marítimes, cap al sud. El cel amenaçava tempesta i va ploure un bon xàfec. Va ser a la tarda. Al matí ja van caure quatre gotes. Al final pocs litres aquí, a la Bisbal: només 3,8mm que van quedar escassos pel territori assedegat. Va ser un dia de núvols, ruixats intermitents i aparell elèctric. I el fet més noticiable va ser la baixada del termòmetre que va suposar aquesta nova situació atmosfèrica. Es va passar de l’onada de calor a la fresca i això va ser, primer, per la pluja, i, després, per l’aire de tramuntana.

Després del dijous de canvi de paràmetres al cel, i el divendres d’impàs amb aire del nord, el nou titular seria que la situació meteorològica, per a la capital del Baix Empordà i pel cap de setmana, serà més tranquil.la. Bàsicament hi haurà Sol i temperatures càlides però amb moderació.

Així doncs, temps estable amb bastant Sol i algun núvol d’evolució poc important a la tarda per dissabte. I un diumenge que serà una mica més ennuvolat però que durant la tarda els núvols aniran desapareixent. Les temperatures aniran remuntant poc a poc sense estridències i es posicionaran entre els 20 graus i els 30-32 com a màxim.

La meteorologia extremadament càlida es relaxa i deixa pas al temps típic de la segona quinzena d’agost: calor moderada amb tardes de núvols. Per començar la propera setmana tenim tongada d’inestabilitat per dilluns i dimarts, tot i que no tan productiva per dimarts. Dimecres i dijous suaus sense risc de pluja. I divendres i dissabte mínima apujada de les temperatures. El “bon temps” sembla garantit pels dies de festa, doncs. Molt bona Festa Major!

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.