13 abril de 2018 a les 19:01

Previsió meteorològica: de mica en mica, cap a l’estabilitat

Dissabte passat sol i núvols; diumenge el cel va regalar 30 litres; dilluns va fer més sol i començant la nit l’evolució d’una tempesta molt espectacular que va entrar per Ponent va deixar quatre grans de calamarsa i gran aparell elèctric; dimarts el dia va començar amb sol i va acabar amb núvols; dimecres una generosa regada de llevant va acumular 71 a La Bisbal litres i el territori, assedegat, ho va agrair molt: fins i tot El Daró I és que el riu bisbalenc actualment patia més l’efecte de l’escassa pluviositat i va poder lluir la seva llera plena amb alegria. El dijous el dia va ser inestable amb una tarda de ruixats escassos. I avui, divendres, la tarda ha tornat a portar pluja.

Sens dubte, l’evolució meteorològica de la setmana porta a utilitzar altra vegada la paraula variabilitat. Però mica en mica l’atmosfera s’estabilitzarà i aquest cap de setmana ja en se’n notaran les conseqüències i això serà sobretot de cara a diumenge.

Es presenta un cap de setmana amb dues cares. Primer, caldrà de passar el peatge del dissabte molt insegur i ennuvolat, que ja començarà amb ruixats de matinada i que seguirà amb pluja probable tot el dia a les contrades empordaneses. Però, després, el diumenge regalarà la cara més simpàtica de la previsió del cap de setmana: sense pluja i amb el dia molt més assolellat. No cal dir que a causa a això el diumenge serà més càlid.

I això ja serà l’inici de l’estabilitat primaveral tan esperada i que arribarà la setmana entrant. Això es traduirà amb suavitat tèrmica i les primeres calors, només amb l’excepció de les zones més costaneres que puguin quedar afectades per les boires d’advecció tan freqüents en les primeres calors primaverals amb contrast tèrmic encara amb l’aigua del mar freda.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.
*Foto: Aleix Díaz