8 desembre de 2023 a les 8:15

Previsió meteorològica: dels núvols i la pluja escassa a l’ambient càlid

Cap de setmana que globalment serà molt benèvol, si tenim en compte que estem a les dates fredes de l’any per excel·lència. És veritat que ahir, dijous, vam tenir el primer intent de fred de la nova temporada hivernal perquè ens vam despertar amb una temperatura mínima de -0.5ºC. Tot i això, avui, divendres, per culpa dels núvols i el cap de setmana per canviar d’aires, no tornarem a tenir els termòmetres a aquest nivell tan baix.

Avui, divendres, ens despertem ennuvolats i amb restes d’inestabilitat d’un nou front que escombra el territori en el sentit contrari que ens seria avantatjós. Un nou front que ens passarà de ponent a llevant, i en el seu pas portarà algun ruixat poc important a la nostra població.

I quasi calcant la situació atmosfèrica de la setmana passada, ja a la tarda, el front ens estarà acabant de passar i la poca pluja que tindrem passarà a ser pluja nul·la. I ja haurem passat un altre intent fallit per regar el nostre territori bisbalenc. Avui les temperatures seran fresques però no tan hivernals com les d’ahir dijous, i ens mourem entre els 5ºC mínims, als 13-14ºC màxims.

I després del pas del front, i coincidint amb la tarda d’avui divendres, l’aire de tramuntana prendrà protagonisme per poques hores i refredarà una mica l’ambient. I començarem el dissabte amb ambient fresc, amb intervals de núvols i temperatures poc fredes. Anirem dels 5-6ºC mínims als quasi 15ºC màxims. I diumenge el temps bisbalenc s’estabilitzarà i l’ambient es farà totalment plàcid i quasi càlid perquè ni la temperatura mínima serà freda: dels 9-10ºC mínims als 20-22ºC màxims farà que l’últim dia del llarg pont sigui una jornada totalment esplèndida.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.