29 juliol de 2022 a les 18:17

Previsió meteorològica: desinflada important dels termòmetres

La part més bona per comentar a la meteorologia del cap de setmana, que comença avui, és la desinflada de la calor desmesurada que ens ha marcat el mes de juliol. I això és la part positiva de la previsió.

I aquesta serà sens dubte la notícia més destacada de la meteorologia de final de setmana i de final de mes. Una reculada que serà ben evident i agrairan els nostres cossos. El que no quedarà ni en procés de solució serà l’escassetat pluviomètrica. A falta de dos dies per acabar el mes no semblaria que hagi de ploure, i en tot cas ho pot fer poc aquesta tarda de divendres, aquí a la Bisbal. Si és així acabarem el setè mes de l’any amb un litre escàs caigut del cel.

Així doncs es planteja un dissabte mitjanament ennuvolat i amb una màxima que arribarà als 30ºC i potser no els passarà. Per diumenge, tindrem el factor sol més contundent, el dia es presenta amb menys nuvolositat i més serè i això farà que la màxima es torni a enfilar a valors de 35ºC, o molt semblants.

Sense gaire més comentaris per fer de la previsió a curt termini, i lamentant la poca pluviometria, els mapes més a llarg termini tornen a dibuixar un panorama d’onada de calor i manca de precipitació pels primers dies d’agost. I això no és gaire bona notícia per nostre territori bisbalenc assedegat.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.