27 desembre de 2019 a les 13:21

Previsió meteorològica: Dies de tradicions, l’anticicló de les Açores

Amb petits moviments que no donaran gaire joc a l’atmosfera, les properes jornades estaran marcades per les altes pressions. Però no seran unes altes pressions qualsevol sinó que seran unes que tenen denominació d’origen, i que van a joc a amb les dates de calendari que ens trobem: l’anticicló de les Açores. Acabarem l’any amb aquesta dinàmica avorrida i gens emocionant de cara al divertiment de la previsió.

Amb valors baromètrics passant els 1030hPa, els propers dies, aquest sistema dinàmic del cel abraçarà pràcticament tot Europa, definint la seva extensió a migjorn coincidint amb la zona peninsular i allargant-se, amb petites oscil·lacions i provocant una cresta al nord, que coincidirà amb el nord del continent europeu. Tot normal.

Estem acabant el desembre i la meteorologia es relaxa i es posa en mode estabilitat. Les altes pressions de les Açores s’ajunten amb l’anticicló fred del centre d’Europa i ja tenim muntat l’engranatge de les boires i boirines, de les males visibilitats, de les inversions tèrmiques a les fondalades amb glaçades matinals, de la bonança, de la monotonia i dels núvols escassos.

Així doncs, poca moguda al cel preparada pel cap de setmana. Sol a migdia amb temperatura ratllant els 15ºC. Nits fredes, sense estridències. Dies de tradicions nostrades i l’anticicló de les Açores també demana el seu protagonisme.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.