14 desembre de 2018 a les 18:57

Previsió meteorològica: dies prehivernals

La setmana passada argumentàvem que les altes pressions marcaven tossudament la dinàmica del cel a les nostres contrades i, de mica en mica, la dinàmica s’ha anat desinflant i això ha suposat canvis. El primer, i més clar, ha estat l’esvaïment de les boires, almenys aquí, i la disminució de les jornades més plàcides al migdia. El temps s’està comportant menys tardorenc i guanyen la partida les jornades grises prehivernals, sense estridències per fred, tot s’ha de dir.

La notícia és aquesta: de fred amb conseqüència no se’n veu per enlloc. Però també és veritat, que la “normalitat meteorològica” per aquestes dates ja és la que es dibuixa, tot i que l’esperança d’un bucòlic Nadal blanc faci emocionar a més d’un. De moment, el desembre congelat, ni a curt ni a llarg termini. No tenim grans canvis disposats a entrar en acció. Tenim dies freds i pocs radiants preparats, però res alarmant.

Així doncs, cap de setmana disposat deixant enrere un divendres que ha començat amb pluja de matinada –que ha acumulat 12mm, amb dades de l’estació la Bisbal del SMC- i s’ha anat girant el temps amb tramuntana i obertura de clarianes i més sol, tot i que poc i poc productiu.

El dissabte promet més tranquil·litat i més sol tot i que la temperatura no podrà pujar gaire: en prou feines arribarem als 15 i la nit haurà estat freda.

Diumenge no serà tan radiant. Creuarà un front atlàntic que no ha de suposar cap gran canvi a La Bisbal. Tindrem núvols, però la pluja –poca- aquí l’esperem per la tarda. Les temperatures quedaran a la banda fresca.

I l’evolució pels propers dies no dóna gaire canvis per comentar. Seguirem amb fronts que ens arribaran de ponent i no definiran cap dinàmica freda contundent. 

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.