29 novembre de 2019 a les 18:33

Previsió meteorològica: dissabte assolellat i diumenge ennuvolat

Acabem de passar una setmana molt suau, sense fred aparent a l’ambient. I és que estem finalitzant el mes de novembre amb descomptes fins i tot en la meteorologia diària. Les temperatures de la setmana són dignes d’ambient tardorenc estable i amable. L’exemple és ben objectiu mirant les temperatures màximes de la Bisbal a l’estació del Servei Meteorològic: van dels 17.5ºC dilluns i avui divendres, als 17.6ºC de dimecres, els 19.4ºC d’ahir –dijous- o els 19.8ºC de dimarts!

És en aquest ambient tan estable, que durant els últims dies, els liquidàmbars del Parc del 8 de Març han mostrat la seva part més tardorenca. Aquests arbres ornamentals del gènere de les fanerògames ens han obsequiat amb aquests colors vermells tan pintorescos, emplenant el terra del parc d’una catifa de fulles palmellades. Una visita molt recomanada pels bons observadors de l’entorn. Però una opció més vàlida potser per demà dissabte que serà un dia bàsicament estable que no pas diumenge que possiblement la inestabilitat porti algun ruixat inoportú.

Avui, divendres, hi ha hagut un dia bastant suau també, amb restes de nuvolositat d’un front molt poc actiu que està acabant de creuar. I demà, dissabte, el dia serà bastant assolellat, només amb alguna banda de núvols prims, esperant el pas d’un front fred més actiu que arribarà cap al final de la tarda i deixarà les seves conseqüències entre el vespre, nit i la matinada. Seran ruixats d’intensitat feble i de curta durada. El diumenge el dia serà més ennuvolat, més gris, però a intervals. Durant tot el dia el risc de ruixats no desapareixerà, però potser al migdia serà el moment més estable.

Així doncs, cap de setmana dual: dissabte assolellat i diumenge ennuvolat. Tot això esperant que els primers dies de desembre portin una mica més de moguda: potser una bona regada de llevant que s’entreveu a mitjans de la setmana vinent.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.