29 març de 2019 a les 19:37

Previsió meteorològica: dissabte estable, diumenge variable

Buscant una instantània bisbalenca on es pugui intuir algun canvi al cel pels propers dies no l’hem trobat. I hem optat per una foto on es veu la Plaça Major amb aires de bon temps, però encara que sembli impossible, amb previsió de meteorologia que girarà.

Així doncs, quedem pendents d’un cap de setmana amb dues cares ben diferenciades. La cara amable la guardem per demà amb titular meteorològic de temps tranquil, a l’espera de canvis per diumenge. Estem parlant d’un dissabte amb matí fresc i migdia càlid. Poca cosa més.

Per diumenge, el més important serà començar a treure la pols del paraigües oblidat, després de tant temps sense fer-lo servir. L’escut anticiclònic que ha dominat el cel els darrers mesos es trencarà i donarà pas a una entrada de vent de llevant que serà l’argument de tot el canvi. Diumenge serà un dia ennuvolat amb possibilitat de pluja a la tarda a la nostra zona nord-oriental catalana. El gran gruix del canvi quedarà a terres catalanes de més al sud. Aquí també plourà, però poc. Les temperatures faran una lleugera reculada sense estridències.

I per la setmana que ve encarem un començament d’abril amb molta variabilitat i amb una situació hivernal que s’intueix pel proper cap de setmana. La meteorologia sempre tan capritxosa!

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.