8 juny de 2018 a les 17:43

Previsió meteorològica: Dissabte estable i diumenge d’Aplec de la Sardana més inestable, però sense pluja

S’anunciava el cap de setmana passat, que hi hauria una setmana amb temps poc amable i si cal dir la veritat, a terres baix empordaneses, encara ha estat més benèvol del que s’anunciava. Aquesta foto n’és l’exemple de la tarda de dimecres passat.

I aquest cap de setmana es presenta amb més bones condicions que el passat. De mica en mica l’atmosfera s’anirà tornant més estable i estiuenca. Però a poc a poc. En aquest sentit, s’espera un dissabte amb ambient més càlid i amb calor al migdia. S’assoliran els 30ºC de temperatura màxima i això ja comença a ser sensació de calor estiuenca. Tranquil·lament es pot parlar del primer dia amb condicions per anar a la platja que, essent en cap de setmana, és una molt bona recomanació.

El pas d’una zona inestable la nit de dissabte a diumenge pintarà un panorama una mica més insegur i més ennuvolat. Fins i tot podria posar en dubte l’atmosfera del 56è Aplec de la Sardana que se celebrarà a la Bisbal durant el diumenge. Però no cal patir: la màxima inestabilitat cal esperar-la a ponent del Principat. A causa d’això, diumenge serà un dia una mica menys càlid que dissabte. Però cal tenir present que la meteorologia respectarà l’Aplec.

Mentre al nord d’Europa estigui governat per un anticicló tossut que bombegi temps càlid i poc plujós aquí no estabilitzarem l’atmosfera. I tot i que la setmana propera serà menys insegura encara no es pot parlar de grans calors i estabilitat. Tot arribarà.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.