18 febrer de 2022 a les 19:31

Previsió meteorològica: dissabte fred i inestable, diumenge amb més sol

Fronts pocs convincents, pluviometria escassa, dies de sol que es van allargant amb més hores d’insolació. Els últims dies hem fet un bon  tastet de primavera avançada, i avui mantenim aquesta dinàmica d’estabilitat i sol i temperatures suaus. El migdia tornarà a ser primaveral amb el que serà el dia més càlid de la setmana. Ratllarem els 25 graus, en un dia que es presenta en general bastant assolellat tot esperant que ens creui un front que entrarà aquesta nit-matinada de dissabte que refredarà i desestabilitzarà l’atmosfera. Mentre esperem això, la jornada d’avui divendres serà de bonança tèrmica amb majúscules. I tornarem a fregar les sensacions de calma gens apropiades per ser mitjans de febrer.

De cara el cap de setmana la cosa canviarà. Un front que arribarà les primeres hores de demà dissabte desestabilitzarà el cel i el prepararà per algun ruixat de curta durada i de curta acumulació, tindrem una entrada de tramuntana i posarem el termòmetre en temperatures menys agradables. Demà dissabte, en prou feines podrem arribar als 13-14 graus. No estem parlant d’un dissabte ni plujós, ni ventós, ni molt fred, però venim de dies de molta calma i el sotrac serà important: parlem d’un dissabte canviant, en mode “hivern-aprimaverat”.

Diumenge podrem gaudir d’un dia més assolellat però quedarà l’ambient fred. I tot i el sol escalfarà i les temperatures podran remuntar algun grau, la sensació tèrmica no quedarà gaire suau. Tot això serà esperant una propera setmana, l’última del mes de febrer, que tornarà a pintar el mapa de previsió sense cap notícia de pluja.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.