16 febrer de 2018 a les 19:59

Previsió meteorològica: dissabte inestable i diumenge més assolellat

La Bisbal deixa enrere una setmana que va començar amb comportament plenament hivernal. Els termòmetres van tocar fons dimarts, després d’un dilluns amb neu a pràcticament totes les comarques catalanes de l’interior. I rondant els 200 metres de cota allà on els ruixats van ser més forts.

Dilluns va ploure 13.5 l/m2 i la neu, anecdòtica, no va arribar a afectar, sinó que aquest episodi va comportar temperatures molt fredes. Dimarts, amb -3.5ºC segons l’estació del Servei de Meteorologia de Catalunya (SMC), es va viure la temperatura mínima de la setmana. De mica en mica, a partir de dimecres i dijous, el termòmetre va pujar i va poder marcar la temperatura màxima de 19.6ºC.

I ara el municipi encarrila el cap de setmana amb un dissabte que serà molt ennuvolat i inestable. Una jornada amb clarianes i alguns ruixats al matí poc significatius al nord del Principat. La tarda tindrà més probabilitat de pluja però poca quantitat, sobretot a la Catalunya interior i deixant una mica al marge el sud, el nord-est i el ponent del principat. Tot i això, no es descarta que a La Bisbal s’hagi d’obrir el paraigües a mitja tarda.

De cares al diumenge només quedarà inestabilitat a la costa central catalana i el Sol guanyarà terreny a l’Empordà. Aquest fet comportarà més bones temperatures al migdia. Ara bé: tot això serà amb el permís de l’aire de tramuntana.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.