31 març de 2023 a les 10:35

Previsió meteorològica: dissabte insegur i diumenge assolellat

Pendents d’un nou cap de setmana, aquesta vegada vindrà amb descens progressiu de la temperatura, però avui encara notarem la bonança atípica que estem vivint els últims dies, amb temperatures més dignes de calendari més avançat que de final de març. Així doncs, començarem el mes d’abril amb un episodi que normalitzarà l’atmosfera. Tot i això, i com que fa dies que ens movem amb variables de molta estabilitat i suavitat, ens semblarà que retornem a l’ambient de finals d’hivern. I no serà ben bé això, sinó serà que l’ambient insegur i la diferència de temperatures serà considerable.

Avui divendres encara ens despertarem amb sensacions de suavitat: i és que el termòmetre, de bon matí, quedarà a 8ºC mínims i el de migdia a la ratlla dels 20 màxims. El cel presentarà intervals de núvols. I per avui no hi ha res més per comentar. Tot normal.

Demà, dissabte, el dia es presenta insegur, molt ennuvolat i amb risc d’algun ruixat més probable durant el matí però que no descartem que pugui afectar-nos, en menor probabilitat, a la tarda. No parlem d’un dia plujós, sinó d’un dia insegur. I amb fresca ben palpable: primer perquè la temperatura no serà tan alta i després perquè el dia presentarà molta nuvolositat, sense poder lluir el sol. Podrem baixar ben bé entre 5 i 7 graus pel què fa a la temperatura màxima i ens quedarem poc més dels 15ºC graus. Un dia primaveral, insegur i fresc. Poca cosa més.

I diumenge tornarem a recuperar l’estabilitat al cel. El sol podrà lluir més i això deixarà més bonança, més temperatura i més suavitat. La contrapartida al cel ras i al termòmetre, que es plantarà als quasi 20ºC màxims, serà la tramuntana moderada. Bufarà tramuntana i serà un dia lluminós amb bones sensacions, totalment diferent al dissabte ennuvolat que haurem passat. I ja haurem acabat la setmana.

No estem davant d’un cap de setmana fred ni plujós. Seran uns dies de contrastos i inseguretat. Dies de canvis ràpids al cel i això ho portarà la línia frontal que ens creuarà provinent del nord. Per la propera setmana semblaria que tindrem un final amb algun ruixat. Per començar-la tindrem encara tramuntana i ambient fresc.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.