27 novembre de 2020 a les 19:20

Previsió meteorològica: dissabte plujós, diumenge inestable

La setmana passada no teníem tan clar que el canvi de temps que esperàvem portés associada pluja. Semblava que el nou episodi posaria a to la meteorologia freda. I no ha estat així.

Per aquest dissabte i diumenge tenim una tongada de llevant que al nostre punt geogràfic bisbalenc ens porta pluja, en més o menys quantitat, segons la posició de la baixa que porti associat l’episodi. El canvi a la dinàmica del cel serà clar perquè aquesta baixa se situarà a la zona del sud de la península i impulsarà vents de component marítim que seran els responsables de la pluja que esperem.

Avui, divendres, el dia està passant molt ennuvolat. I en el moment de la redacció de la previsió encara no havia començat a ploure amb ganes. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui tot just havia plogut 0,3 mm, i ahir dijous 20,2 mm i dimecres 3,7 mm. Avui ha de ploure més: el cel ho demana i la previsió ho marca. El paraigües serà una eina indispensable per sortir al carrer avui. I demà també. Demà, dissabte, la previsió és de llevantada: és de pluja clara i el gir de vent a component est serà clar. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activada una situació meteorològica de perill per demà dissabte per possibilitat d’acumulació de 100 litres en 24 hores.

Pel que fa a temperatures, demà dissabte no esperem gaire fred. L’ambient humit també farà que la sensació tèrmica més aviat sigui de calor. Tindrem un termòmetre que quasi no es mourà ni per baix ni per alt. Estarem amb uns 15ºC que pràcticament es mantindran estables durant tota la jornada.

Diumenge el temps millorarà. Girarà el vent a gregal i això farà que el Sol pugui lluir més, però sense descartar inestabilitat residual inconnexa. Les temperatures podran pujar una mica més al migdia per l’efecte de la insolació i mica en mica la bones sensacions tèrmiques aniran guanyant la partida, tot començant una nova setmana més estable però a l’espera de nous canvis.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.