19 gener de 2024 a les 8:56

Previsió meteorològica: divendres emplujat, dissabte i diumenge més frescos

Comencem la previsió meteorològica local de la Bisbal amb dos dades objectives. La primera és que acabem la setmana dels barbuts d’enguany amb una calor inusual i poc habitual per l’època. Uns dies que no han estat gens freds, ni per temperatures mínimes ni per màximes. I això, el vent de garbí moltes estones aponentat, n’ha estat el responsable principal perquè ens ha provocat un ambient extremadament càlid per ser gener. La temperatura màxima a la nostra població ha anat dels 13.6ºC dilluns, als 16ºC dimarts, als 20.1ºC dimecres per assolir el pic més alt ahir dijous amb 21.8ºC. La temperatura mínima d’ahir també va ser molt suau amb 15.9ºC.

I avui tenim canvi de paradigma al cel. Avui quedem pendents del canvi de temps que vindrà de la mà d’una pertorbació que ens portarà pluja. I aquesta és la segona objectivitat que preveiem per avui, divendres. La pregunta és quina quantitat de pluja tindrem?

La previsió per la jornada d’avui és d’un dia emplujat, bàsicament al matí. Serà pluja d’anar fent. Aquí, a la nostra zona nord-oriental catalana, no serà una gran ploguda. En aquest sentit no serà la pertorbació perfecta. A la nostra població esperem entre 5-10 litres per metre quadrat. La temperatura també serà notícia amb una disminució del termòmetre que tranquil.lament podrà ser al voltant de 10 graus menys. Per tant, entre que la jornada serà gris i plujosa i la calor desmesurada que va fer ahir, avui serà un dia fred i poc comfortable.

Com a curiositat, la temperatura ja s’haurà situat a valors més baixos de cara a la tarda d’avui divendres, i és per aquest període de temps que el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís moderat per neu a cotes de 500 metres. I això a la nostra comarca, pot suposar quatre volves anecdòtiques a algun punt alt de les Gavarres. Però això només una anècdota aplicable per la tarda-vespre d’avui i prou.

Per demà, dissabte i per diumenge, les temperatures quedaran a la banda freda, però amb el cel assolellat, sense pluja, i amb aire de tramuntana. Per la setmana que ve, altra vegada tornaran a pujar les temperatures.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.