15 setembre de 2023 a les 8:21

Previsió meteorològica: divendres inestable, dissabte i diumenge tranquils i càlids

Comencem temporada de previsions bisbalenques amb una situació complexa perquè avui divendres esperem un canvi de temps sobtat i de curta durada. Un canvi de temps que tindrà molta energia. Un episodi que el Servei de Meteorologia de Catalunya ha catalogat com a situació de risc. I a la nostra població, així com a moltes poblacions litorals catalanes, n’hem d’estar alerta per dos motius: per intensitat de pluja amb xàfecs que podran ser amb acumulats de l’ordre de 40 litres en 30 minuts i podran anar acompanyats de fenòmens violents, tempesta i ratxes fortes de vent. I això podrà ser entre les 12 del migdia i les 12 de la nit d’avui. L’altre avís al qual cal estar alerta és el fet que es puguin acumular quantitats semblants als 100 litres durant el dia d’avui.

La situació d’avui anirà evolucionant amb les hores i hem d’esperar que la inestabilitat viatgi de sud a nord, resseguint la façana litoral i prelitoral catalana, provocant ruixats intensos al seu pas i grans acumulats de pluja. Aquí, a la Bisbal, la part més activa la tindrem durant la tarda-vespre-nit. Durant el matí esperem el creixement de les nuvolades prefrontals. És per això que anirem del sol enteranyinat matiner, als núvols de tarda i ràpidament passarem als ruixats sobtats i forts.

El cap de setmana, la situació s’estabilitzarà molt ràpid. El dissabte tindrem una jornada de clarianes. I el diumenge esperem que ràpidament torni l’estabilitat i podrem tenir moltes més estones de sol.

Les temperatures aniran de la davallada d’avui degut a la situació de pluja a la calor amb recuperació clara dels termòmetres per dissabte i més per diumenge. Així doncs, avui, divendres, quedarem amb una màxima a poc més de 25ºC i dissabte i diumenge podrem arribar i passar dels 30ºC, amb sensació de calor.

En definitiva, paraigües a punt per avui, perquè tocarà fer-los servir. Per a l’altra setmana la meteorologia es guarda una altra situació de pluja i serà amb l’arribada d’una nova borrasca entre dilluns i dimarts.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.