14 abril de 2023 a les 9:41

Previsió meteorològica: divendres insegur, dissabte i diumenge recuperant temperatures

Amb un preàmbul d’un divendres que serà insegur, sobretot durant la tarda, i venint d’un dijous de ruixats i menys suau, el plantejament de final de setmana no difereix gaire de la dinàmica quasi monòtona de temps escàs de pluja i tranquil.

Amb alguna condició, l’estabilitat ha d’anar guanyant terreny als ruixats d’ahir, dijous, que van fer disminuir la sensació de primavera simpàtica. Va ser una petita línia frontal que va fer ploure entre 2 i 4mm segons zones perquè va ser un episodi amb convecció marcada i nuvolades típiques d’inestabilitat i no tant d’episodi de pluja acumulativa. I a partir d’avui, a falta de noves pertorbacions a la vista, la situació es tornarà a estabilitzar i es farà ben palpable a totes les raconades de la nostra població bisbalenca.

Així doncs, avui, divendres, ens despertem amb el cel bastant net de núvols, amb el dia fresc i l’ambient  amb sol que podrà escalfar més que ahir. La situació a la tarda es farà més inestable i no podem descartar algun ruixat poc quantiós. Sortirem amb temperatura mínima bastant freda, d’uns 5ºC, i ens plantarem propers als 18-20ºC, no podent pujar més per l’efecte de les nuvolades que esperem.

Dissabte i diumenge tindran un comportament bastant semblant amb augment significatiu de les temperatures màximes a migdia que farà que parlem de valors que passaran dels 20ºC. La mateixa escalfor farà créixer nuvolades poc significatives que podrien portar algun petit ruixat de tarda, però molt poca cosa. I amb petites variacions ens anirem acostant a Sant Jordi sense pluja però sense la certesa absoluta de que algun dia el cel es decideixi a emplenar pluviòmetres.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.